Is hypnotherapie geschikt voor mij?

Hypnotherapie is als complementaire therapie een krachtig middel, geschikt voor kinderen en volwassenen met psychische en psychosomatische klachten. Bij zeer ernstige psychiatrische problemen wordt u aangeraden van het reguliere circuit gebruik te maken.
Bij het eerste bezoek maakt u kennis met de therapeut en vindt er een intakegesprek plaats. Het doel en behandelplan zal worden besproken. Een gemotiveerde instelling is een voorwaarde om uw gewenste doelen te bereiken.

Waarbij kan hypnotherapie behulpzaam zijn?

angst, traumaverwerking, fobie, eetstoornis, stress, pesten, burnout, faalangst, depressieve gevoelens, rouw, spanning en nervositeit, piekeren, relatieproblemen, scheiding, slaapproblemen, prikkelbaar darmsyndroom, pijnklachten, psychosomatische klachten, begeleiding ziekteproces, verslaving, longklachten, migraine, autisme begeleiding, het bereiken van levensgeluk

In geval van lichamelijke klachten raadpleeg vooraf altijd een arts. 

Zowel medische specialisten als de geestelijke gezondheidszorg gebruiken hypnose. Artsen werken regelmatig samen met hypnotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het werken met therapeutische hypnose. Overleg vindt enkel plaats met uw goedkeuring.

Kitty Lap- van Maasakkers
Hypnotherapeut Eindhoven