Levensgeluk

Het lijkt een utopie, echter levensgeluk is voor iedereen bereikbaar. Kom werken aan bewustwording, verdieping en inzicht in u zelf en uw omgeving. Dankzij Hypnotherapie en NLP is het verlichten van klachten en het bereiken van innerlijke rust mogelijk. Het is een kortdurende actieve therapievorm die leidt tot een blijvende verandering die de basis vormt voor uw levensgeluk.

"Het proces van een 'heel' mens worden,
begint met het inzicht van de eigen schaduw."
Carl Jung

"Geluk is altijd in beweging, altijd onderweg en het enige wat je kunt doen, is het spoor volgen. Onderweg voel je dan vreugde en geluk."
Paulo Coelho

Heb je ergens last van?
Kies voor jezelf en ga de uitdaging aan!

Lees hier de conclusie van mijn afstudeerscriptie over levensgeluk

Mijn bevindingen zijn dat de theorie en praktijk goed met elkaar overeenkomen. De praktijk is het verlengstuk van en het uitvoeren van onverwerkte zaken die het geluk in de weg staan.
Emoties, die het lichaam binnenkomen via de zonnevlecht, gerelateerd zijn aan de chakra's, het opslaan in de organen tot in het celgeheugen toe en het tot uiting komen ervan wat vaak onbewust gebeurd, waardoor personen cliënten worden met allerlei onbegrepen gevoelens en klachten. Last hebben van iets en er geen vinger op kunnen leggen is vaak het moment om in te grijpen om er vanaf te komen. De poort staat open om de ontdekkingsreis te starten te beginnen met het ontevreden gevoel.
Geluk dat voor iedereen iets anders inhoudt en waar we allemaal naar op zoek zijn omdat we hebben ervaren dat het zo iets fantastisch is waardoor je het liefst altijd gelukkig zou willen zijn.
Het leven beslist echter anders en vanuit alle negatieve ervaringen die diepe indrukken hebben achtergelaten komen cliënten naar de praktijk om deze beladen ervaringen te verwerken en hierdoor het verleden los kunnen laten.
Levensgeluk bestaat uit zoveel aspecten, dat alles wat in de praktijk voor is gekomen ook terug te voeren is op het wel of niet gelukkig zijn. De actuele situatie kan de aanleiding zijn tot het zoeken van hulp, maar het huidige probleem kan ook gerelateerd zijn aan het verleden.
Vanuit de vraagstelling: Op welke wijze kan hypnotherapie bijdragen aan het hervinden van levensgeluk, is te constateren dat in eerste instantie hypnotherapie doeltreffend is gebleken en dat er tevens met verschillende methodes positieve resultaten behaald zijn. Elke cliënt heeft zijn eigen problematiek en achtergrond waardoor het werken volgens een standaard behandelplan niet werkt en ook niet toereikend is. Ieder persoon is uniek en verdient het ook om met een persoonlijk behandelplan benaderd te worden. Het is gebleken dat voor slaapproblemen eenzelfde methode passend is. Aan de ik-versterking is gewerkt met behulp van visualisaties. Door middel van de Draak en de Tijdlijn zijn onbewuste zaken bewust geworden en is inzicht ontstaan. Vanuit het werken met deelpersoonlijkheden is de innerlijke balans hersteld. Door regressie en losmakingsrituelen zijn emoties geuit, overtuigingen veranderd en zijn er affirmaties gekoppeld aan chakra's. In trance ben je ontvankelijker voor suggesties waardoor het effect ervan zeer groot is. Door je emoties te herkennen, erkennen en te uiten ontstaat ruimte, rust en vrijheid en door bewustwording en de persoonlijke ontwikkeling kom je steeds dichter bij jezelf, je ware kern en het universum waardoor je vrede ervaart met het bestaan. Het leven realistisch te benaderen en realiseer je dat je na tegenslagen weer op kunt staan en dat je ervan kunt herstellen door op jezelf en je hulpbronnen te vertrouwen. Het allerbelangrijkste is te blijven luisteren naar jezelf, lief te zijn voor jezelf en helemaal jezelf te zijn. Geniet van het moment, van het leven om je heen en kies voor levensgeluk dat voor iedereen ook daadwerkelijk te bereiken is.